English English

Parion Akademik Bakış Dergisi
(e-ISSN: 2757-749X)

Amaç ve Kapsam

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde bir dergi olan Parion Akademik Bakış Dergisi sosyal bilimler alanında, sosyal bilimler alanına dair konuların incelendiği araştırıldığı bir platform oluşturmayı esas almaktadır. Bu platformu oluştururken sosyal bilimler alanında durum değerlendirilmesinin yapılmasına katkı sağlamanın yanısıra, güncel konjonktürel durumun da dikkate alınarak yeniliklerin literatüre katılmasının sağlanması amaçlanmaktadır.

Parion Akademik Bakış Dergisi- Parion Academic Review Journal açık erişimli, hakemli, yılda iki kere Ocak ve Temmuz aylarında yayınlanan bilimsel bir dergidir. Dergiye yayınlanması için gönderilen bilimsel makaleler türkçe veya ingilizce olmalıdır. Dergi esas olarak sosyal bilimler alanına hitap etmekte olup özel sayılarında diğer bilim alanlarına da hizmet sunabilmektedir. Derginin hedef kitlesi akademisyenler, araştırmacılar, profesyoneller, öğrenciler ve ilgili mesleki, akademik kurum ve kuruluşlardır.